Tekniikka

 

Processing Adaptable Systems tarkoittaa, että voimme tarjota laajan valikoiman vakiintuneita tuotteita ja teknisiä ratkaisuja, joita tänä päivänä on saatavilla markkinoilla. Voimme siis yhteisymmärryksessä tarjota asiakkaillemme täyden mahdollisuuden tehdä oikeita teknisiä valintoja, juuri sellaisia, jotka perustuvat asiakkaan omiin olosuhteisiin.
Silloin siitä tulee hyvä!

Tekninen selvitys / kuntokartoitus

Monet asiakkaamme pyytävät tekniseltä osastoltamme vedenkäsittelylaitteidensa arviointia. Käynnin jälkeen raportissa yhdistetään tärkeimmät asiat kokonaisuudeksi; taustatiedot, ongelmat ja parannusehdotukset.

Esimerkkejä usein esille tulevista asioista:

  • Sitoutuneen kloorin vähentäminen
  • Kemikaaliturvallisuus
  • Energiaoptimointi
  • Kuntokartoitus (virtaus, huuhtelunopeus, mittaus ja säätö, puhdistuskapasiteetti jne.)
    Ota yhteyttä niin saat lisätietoja, puh. 0207 354 720

Allasveden laatuvaatimukset
Allasveden laatuvaatimukset tulevat tiukentumaan tulevaisuudessa ja voimme siksi jo tänä päivänä toimittaa järjestelmiä, jotka vastaavat huomispäivän vaatimuksiin.
Epäpuhtaudet tulevat uimaveteen pääasiassa uimareista. Oikeanlaisella kierrolla altaassa epäpuhtaudet kulkeutuvat nopeasti puhdistuslaitokseen. Moderni allas, jossa on tehokas sekoitus ja pintaveden poistojärjestelmä, vaatii n. 2m3/h per uimari.

Epäpuhtaudet, joita ei voida suodattaa pois (esim. sitoutunut kloori, THM, AOX) täytyy käsitellä jollakin seuraavista toimenpiteistä:

- Laimennus vettä vaihtamalla (usein kallis ratkaisu, joka harvoin antaa halutun tuloksen)
- Lian sitominen (adsorptio) käyttämällä aktiivihiiltä
- Poltto (hapetus) esimerkiksi otsonia lisäämällä

Muiden puhdistusvaiheiden täytyy toimia yhdessä ja olla sovitettuja sekä kuormitukseen että toimintaan.

Allasveden laatuvaatimukset

Allasvesiasetuksen soveltamisohje uimahallien ja kylpylöiden allasvesien laatuvaatimuksista ja valvontatutkimuksista on päivitetty vuonna 2017.

Avaa tästä Allasvesiasetuksen soveltamisohje >

DIN 19643 
Normi vedenkäsittelystä uimalaitoksissa, normin tarkoituksena on varmistaa, että vesi säilyttää määrätyn laadun ottaen huomioon välttämättömän toiminnan. DIN 19643 koostuu neljästä osasta ja normi ilmestyi uudessa versiossa marraskuussa 2012 ja sitä käytetään koko maailmassa.

DIN 19643-1 2012 - Uimavesi / yleistä
DIN 19643-2 2012 - Uimavesi / kiinteän suutinpohjan painesuodatin ja pulverisuodatin
DIN 19643-3 2012 - Uimavesi / otsonijärjestelmä
DIN 19643-4 2012 - Uimavesi / ultrasuodatus