Ystad Arena, Ystad

Ystad Arena on osittain valmiiksi rakennettu monikäyttöareena kaupungin keskustassa. Uimahalli avattiin 12.9.2014. Saman katon alta löytyy 25 metriä pitkä sisäallas, kuntoutusallas, elämysuimala, liukumäkiä, virtakanavia ja matalapohjaisia, lapsille lämpimiä altaita, joissa on tilaa virkistäytyä ja leikkiä.

Kuntouintiallas:
Altaan lämpötila on 28 astetta, allas on 25 metriä pitkä ja se sisältää 8 leveää kilparataa. Altaan matala osa on 1,2–1,6 metriä syvä ja altaan syvä osuus on 3,8 metriä syvyydeltään. Allas on varustettu kahdella ponnahduslaudalla jotka ovat 1 metrin – ja 3 metrin korkeudella.

Monitoimiallas:
Allas on varustettu nostopohjalla, jota käytetään kaikkeen vauvauinnista uimakouluun. Altaan veden lämpötila on 30–34 astetta riippuen altaan aktiviteeteista.

Perheallas:
Perheallas sisältää kahluualtaan, joka on varustettu pienellä liukumäellä kaikista pienimmille uimareille. Kahluualtaan vieressä on ranta-allas, joka avautuu leikkitilaan sekä allasta kiertävään virtakanavaan. Altaassa on kiipeilyseinä. Lisäksi on lämminvesiallas vedenalaisilla suihkuilla rentoutumista varten.

Processing on osallistunut suunnitteluun, toimittanut ja rakentanut energiatehokkaan, huippumodernin ja tehokkaan vedenkäsittelyn Collecta- painehiekkasuodattimet ilmahuuhtelulla ja Dinuf Recycle-huuhteluveden talteenottolaitteiston (ultrasuodatus), joka ottaa talteen noin 80 % huuhteluvedestä, joka palautetaan puhdistettuna takaisin altaisiin. Kaikissa järjestelmissä on kuormitusperusteinen mittaus- ja ohjauslaitteisto Depolox, joka takaa pienimmän mahdollisen ympäristökuormituksen ja energiakulutuksen. Järjestelmät on myös varustettu sameusmittareilla, jotka toimivat lisävalvontaparametrina ja takaavat korkealaatuisen vedenlaadun. Laitoksessa on oma kloorinvalmistus Prosec NXT-kalvotekniikalla paremman turvallisuuden takaamiseksi ja korrosoivien suolojen rikastumisen välttämiseksi vedessä. Huuhtelusäiliöitä valvotaan ja kloorataan erikseen. Luonnollisesti vedenkäsittelyjärjestelmään on myös asennettu UV-valo kloorijäämien vähentämiseksi. Korkean kuormituksen aikana suodattimiin annostellaan myös aktiivipulverihiiltä (AKP) minimoimaan kloramiinia (sitoutunut kloori) ja THM:ää (trihalometaani), jotta uimahalliympäristö olisi mahdollisimman turvallinen sekä uimareille että uimahallin henkilökunnalle.